hits

Hjemmelaget Baileys, en påske-tradisjon😉🐣

Påskekos.

Påskekosen er ferdig laget. Og jeg gleder meg til å smake Verdens beste Baileys.

Idag reiste Trym på påskeferie,og vi slapper av hjemme.  Påske-baileys'en er ferdig laget, og biffen ligger til godgjøring på benken.

Ca 3-4 liter baileys er nå laget, og ligger til kjøling i kjøleskapet.  Den er så utrolig enkel å lage, og smaker så mye bedre enn den man får kjøpt. 

Så hvis du er glad i baileys,  da bør du prøve denne 😉

Oppskriften

  • 300 g melis 
  • 450 g rørsukker
  • 3 klyper vaniljesukker
  • 12 eggeplommer 
  • 9 ss varm espresso (eller ca 1/2 Kopp kaffe)
  • 3 strøkne ss kakaopulver 
  • 9 ts honning 
  • 3 liter fløte
  • 300 ml 60% brennevin. (Vi bruker ca 0,5l 96% for at den skal virke litt bedre) 😁
  •  
  • Bland kok-varm kaffe m sukker og rør til sukkeret er løst opp. Rør så sammen sukkerlaken m melis, vaniljesukkeret, eggeplomme, kakao, og honningen. Så rører du godt inn brennevin før du til sist rører inn fløten. Husk, ikke piske fløten til krem😉

 

Vi brukte litt mere kaffi istedenfor espresso, og en smule sterkere brennevin 😂 Så her er det bare å prøve seg frem 😊 Enjoy 🤠

God påske 🐣

18 kommentarer

29.03.2018 kl.20:13

Hvor lenge holder denne seg?

Redneckfrue

29.03.2018 kl.20:17

Anonym: det lengste den har vart hos oss, var 3 uker. Så egentlig aner jeg faktisk ikke hvor lenge den holder. Denne oppskriften har jeg ganget med 3, så en trenger ikke jo ikke lage så mye :)

Per

29.03.2018 kl.20:13

Hørtes fatastisk ut den. Men 3dl 60% sprit blandet med 3 liter fløte + diverse andre ingredienser så lure ej på kor mange % blir den ferdig blandet?

God Påske 👍

Redneckfrue

29.03.2018 kl.20:23

Per: vi bruker 96 % , så den ender vel opp på ca 25 %. :)

Anita Hagen

29.03.2018 kl.20:19

Jeg er kjempe glad i Baylis.så denne oppskriften skal jeg prøve 😉Tusen takk 👍

Redneckfrue

29.03.2018 kl.20:24

Anita Hagen: absolutt verdt å lage :)

Magne

29.03.2018 kl.20:31

du kan fint kjøre etter denne. du får ca svenskeøl-styrke på denne baileysen....

Redneckfrue

29.03.2018 kl.21:07

Magne: ikke 96% som vi bruker :)

Arne Henrik

29.03.2018 kl.21:41

Denne må jo bli veldig svak. Blir jo ikke mer enn ca 5%.

Selv med HB så holder den ikke mer enn litt over 8%.

Redneckfrue

29.03.2018 kl.21:50

Arne Henrik: Du har sprit med en viss alkoholprosent som skal tynnes ut med vann for å oppnå en lavere alkoholprosent. Hvor mye vann skal til?

Alkoholprosent før fortynning:
94%

Ønsket alkoholprosent etter fortynning:
23%

1,00 deler 94 % alkohol blandes med 3,09 deler vann for å få 23 % alkohol.

kilde; https://hardcode.no/sprit

Roy

29.03.2018 kl.22:00

Hei bare lurte men med det regnestykke så skal du ha i 1 liter med brennevin å ca 3 liter med vann får å få 23 prosent men har ikke du i bare 3 deseliter? Da jeg ikke er den skarpeste kniven i skuffa kan jeg godt ta feil😇😇😇😇😇

Redneckfrue

29.03.2018 kl.22:06

Roy: Eller som du godt poengterte, er jo forskjell på volumet her ;) Vi brukte ca 0,5L 96% og da skal vel det bli ca 13-14%

Roy Lyngstad

29.03.2018 kl.22:02

Vaniljesaus, oboy og hjemmebrent fungerer like godt. Litt farlig for du kjenner ikke spritsmaken så godt

😊

Redneckfrue

29.03.2018 kl.22:07

Roy Lyngstad: Hehe :D ikke helt min smak men...

Jernbanefrua..

30.03.2018 kl.12:02

Kose dere masse med det :-)) Her nytes den der kun i kaffen :-) Ellers lager vi noen ganger «tyrkisk pepper» selv. Mye godt en kan finne på å lage :-))

Redneckfrue

30.03.2018 kl.17:00

Jernbanefrua..: jeg liker den også best i kaffi :)

Tone-Lise

05.04.2018 kl.18:18

Detta skal prøves👍🏻👍🏻👍🏻

Redneckfrue

05.04.2018 kl.19:46

Tone: tviler på at du kommer til å angre på det :)

Skriv en ny kommentar